На извънредно заседание от 13:00 часа депутатите избират управител  на

...
На извънредно заседание от 13:00 часа депутатите избират управител  на
Коментари Харесай

Извънредно: депутатите избират шеф на БНБ. Кои са кандидатите?

На изключително съвещание от 13:00 часа депутатите избират управител  на Българска народна банка. За поста ще се борят Димитър Радев, номиниран от ГЕРБ-СДС, и Любомир Христов, повдигнат от „ Възраждане “.

Миналата седмица Българска социалистическа партия разгласи, че отдръпват кандидата си Николай Каварджиклиев по негово искане. Не желаем да участваме в авансово подреден мач, изясни решението на социалистическата партия водачът ѝ Корнелия Нинова.

Димитър Радев се срещна предходната сряда с представители на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), след което съпредседателят на парламентарната група Кирил Петков разгласи, че ще поддържат Радев.

Двамата претенденти за гуверньор на Централната банка бяха изслушани в петък от бюджетната комисия на Народното събрание.

Радев даде обещание да обезпечи последователност на постигнатото през досегашния му мандат. Той увери, че ще работи за реализиране на доста висока степен на интеграция на банковия бранш във финансовата инфраструктура на еврозоната.

Христов очерта 7 целта, изцяло съобразени с пълномощията на шефа, в случай че бъде определен. На първо място той сложи изработването на формален, признат от УС на Българска народна банка, разбор на средносрочните резултати от въвеждане на еврото в страната

Според признатите от пленарната зала правила за определен се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите в залата депутати. Когато никой не събере нужните гласове, се приема решение за разкриване на нова процедура.

На изключителното съвещание през днешния ден депутатите ще продължат с второто четене на промени в Закона за пазарите на финансови принадлежности. Те ще прегледат, още веднъж на второ гласоподаване, и промени в Закона за българските персонални документи.

Избор на непрекъснати делегации на в интернационалните организации, също е заложена като точка от програмата.

В дневния ред е очакван и парламентарен надзор. В него ще вземат участие министрите Румен Радев, Георги Гвоздейков, Александър Йоловски, Асен Василев, и Калин Стоянов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР